Wat als ik ben vergeten om mijn eerste staal op de eerste dag na mijn menstruatie of maandelijkse bloedverlies af te nemen?

Je mag je eerste staal dan een dag of twee later afnemen, maar voor de verdere stalen schakel je terug naar het ‘oorspronkelijk’ schema. Volg je bijvoorbeeld het schema van de regelmatige cyclus van 26-30 dagen, en neem je het eerste staal één dag later dan oorspronkelijk gepland, dan neem je het tweede staal afLees verder “Wat als ik ben vergeten om mijn eerste staal op de eerste dag na mijn menstruatie of maandelijkse bloedverlies af te nemen?”

Ik heb mijn eerste staal afgenomen, maar had (onverwacht) toch nog bloedverlies die dag. Is dit een probleem?

Nee, dit is geen probleem. Ons lichaam kan soms heel erg onvoorspelbaar zijn. Het kan zeker gebeuren dat je dacht dat je maandelijkse bloeding voorbij was, maar dat je doorheen de dag toch nog een beetje bloedverlies blijkt te hebben. Dit is geen probleem voor je stalen, en je mag het schema gewoon blijven volgen,Lees verder “Ik heb mijn eerste staal afgenomen, maar had (onverwacht) toch nog bloedverlies die dag. Is dit een probleem?”

Mijn menstruatie of maandelijkse bloeding duurt korter of net langer dan gemiddeld. Moet ik dan op een andere dag het eerste staal afnemen?

Nee, je hoeft je staal niet op een andere dag af te nemen. Indien je maandelijks bloedverlies hebt, wordt het eerste staal dus steeds op de eerste dag na het maandelijks bloedverlies afgenomen, onafhankelijk van hoe lang of hoe kort dit bloedverlies aanhoudt. We weten wel graag hoe lang jouw maandelijkse bloeding was en vragenLees verder “Mijn menstruatie of maandelijkse bloeding duurt korter of net langer dan gemiddeld. Moet ik dan op een andere dag het eerste staal afnemen?”

Mijn cyclus duurt soms wel enkele dagen langer of korter dan anders. Heb ik een onregelmatige cyclus?

Ook al kunnen sommige vrouwen ‘hun klok gelijk zetten’ met de start van hun maandelijkse bloeding, voor anderen kan de lengte van de ene cyclus de andere wel een dag of twee verschillen. Dit is perfect normaal en betekent niet dat je een onregelmatige cyclus hebt. Bij een onregelmatige cyclus zitten er grote verschillen tussenLees verder “Mijn cyclus duurt soms wel enkele dagen langer of korter dan anders. Heb ik een onregelmatige cyclus?”