Het onderzoek

Benieuwd naar het verloop van het onderzoek? Dat begrijpen we helemaal.
Op deze pagina kan je de grote lijnen van het verloop van Isala even doorlezen. Ben je geselecteerd? Dan krijg je uiteraard veel meer uitleg!

Wat wij van jou verwachten.

 • Als je wilt deelnemen aan Isala, kan je je eenvoudig registreren via deze website. Je krijgt meteen vijf heel korte vragen. Op basis daarvan selecteren wij in de komende dagen en weken 200 vrouwen die kunnen deelnemen aan deze eerste fase van het onderzoek.
 • Ben je zwanger en wil je meedoen? Proficiat met je zwangerschap! Helaas kan je in deze fase van het project niet meedoen, maar we vinden jouw enthousiasme wel geweldig. Je kan ons project steunen door je omgeving over ons te vertellen. Als je zwanger wordt tijdens de studie hoef je je geen zorgen te maken. De staalnames houden geen gevaar in voor jouw gezondheid of die van je baby(s). Je mag de stalen die je al genomen had ons zeker nog bezorgen, maar hoeft geen nieuwe stalen meer te nemen.
 • Mag je meedoen? Dan krijg je van ons een document met daarin alle duidelijke afspraken en richtlijnen rond privacy en een uitgebreide vragenlijst. We vragen dan zo’n 15 minuten van je tijd en stellen vragen over je levensstijl om zo later verbanden te kunnen leggen met de resultaten in ons labo.
 • Daarna kan het echt beginnen! Je krijgt de unieke Isala-kit thuis gestuurd en daarin zit alles wat je nodig hebt om deel te nemen aan het onderzoek. Geschiedenis schrijf je niet zomaar. We doen dus echt beroep op jou als burgerwetenschapper en zullen je op enkele momenten in je cyclus vragen om ‘swabs’ – dat zijn een soort wattenstaafjes – af te nemen van je vagina, je huid en je speeksel. Maar geen nood, dat doet absoluut geen pijn en is niet moeilijk. Alles is heel goed uitgelegd in een eenvoudige brochure en we zijn bereikbaar om je te helpen bij vragen.
 • Op twee momenten in het onderzoek stuur je de stalen terug naar het labo op onze universiteit via Bpost, uiteraard betalen wij de verzendingskosten.
 • In de kit voorzien we ook een aantal exclusieve cadeautjes van Isala, want jij bent het meer dan waard!
 • Aan het einde van het onderzoek – we hopen in het voorjaar van 2021 – sturen we jou een overzicht van jouw persoonlijke en unieke microbioom.
Here we go!

Wat jij van ons mag verwachten.

 • Het allergrootste respect voor jou en voor jouw privacy. Wij volgen alle richtlijnen die internationaal gelden voor wetenschappelijk onderzoek en uiteraard respecteren we ook GPDR. Lees er meer over in onze privacyverklaring.
 • Baanbrekend onderzoek op basis van jouw stalen. We gebruiken de meest innovatieve technologie die vandaag voor handen is en willen ontzettend veel bijleren over vrouwelijke gezondheid.
 • Een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen bacteriĆ«n die resistent zijn voor antibiotica.
 • We doorbreken het taboe en vragen, mede dankzij jouw steun, meer aandacht voor vrouwelijke gezondheid.
 • We delen alle resultaten van ons onderzoek. Hopelijk betekent Isala een belangrijke doorbraak in het behandelen van vervelende blaasontstekingen of kunnen we vrouwen helpen die kampen met vruchtbaarheidsproblemen. We dromen zelfs van een boek met concrete tips om je gezondheid op een eenvoudige manier te verbeteren.
 • Dankbaarheid, steun en aanmoedigingen! Wij zijn er voor jou tijdens het onderzoek en je kan altijd bij ons terecht bij vragen of twijfels.