Het onderzoek

Benieuwd naar het verloop van het onderzoek? Dat begrijpen we helemaal.
Op deze pagina kan je de grote lijnen van het verloop van Isala even doorlezen. Hou in de komende weken ook je mailbox in de gaten, we nodigen je via onze nieuwsbrief uit voor de volgende fases in het onderzoek.

Wat wij van jou verwachten.

  • Tijdens het registreren kreeg je meteen vijf heel korte vragen. Op basis daarvan wilden we aanvankelijk 200 vrouwen selecteren die stalen mochten inleveren. Maar gezien jullie onverwacht met meer dan 5000 deelneemsters zijn voor Isala, hebben we deze planning aangepast. 😉
  • Alle deelneemsters kregen een uitnodiging om de uitgebreide enquĂȘte in te vullen. Op basis daarvan verzamelden de onderzoekers al een schat aan informatie over de (vaginale) gezondheid van meer dan 5000 vrouwen. Bij deze vragenlijst zat ook een document met daarin alle duidelijke afspraken en richtlijnen rond privacy van het onderzoek. Deelneemsters die hun akkoord hierop gaven, kunnen deelnemen aan het vervolg van Isala.
  • We hebben beslist om Ă lle vrouwen die de vragenlijst volledig invullen toe te laten tot de volgende fase van het onderzoek: het nemen van stalen. Iedereen krijgt de kans om twee vaginale stalen af te nemen en te bezorgen aan de onderzoekers. Dat is niet moeilijk, doet geen pijn en we geven je alle uitleg die je nodig hebt! Aan het einde van het onderzoek krijg je een persoonlijk overzicht van jouw vaginaal microbioom.
  • Daarbovenop bezorgen we aan 250 vrouwen nog een extra, uitgebreide Isala-kit. Van deze vrouwen vragen we om naast de eerste twee vaginale stalen ook nog op verschillende momenten in hun cyclus verschillende stalen of ‘swabs’ af te nemen van hun vagina, huid en speeksel.
Merci!

Wat jij van ons mag verwachten.

  • Het allergrootste respect voor jou en voor jouw privacy. Wij volgen alle richtlijnen die internationaal gelden voor wetenschappelijk onderzoek en uiteraard respecteren we ook GPDR. Lees er meer over in onze privacyverklaring.
  • Baanbrekend onderzoek op basis van jouw antwoorden in de enquĂȘte en jouw stalen. We gebruiken de meest innovatieve technologie die vandaag voor handen is en willen ontzettend veel bijleren over vrouwelijke gezondheid.
  • Een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen bacteriĂ«n die resistent zijn voor antibiotica.
  • We doorbreken het taboe en vragen, mede dankzij jouw steun, meer aandacht voor vrouwelijke gezondheid.
  • We delen alle resultaten van ons onderzoek. Hopelijk betekent Isala een belangrijke doorbraak in het behandelen van vervelende blaasontstekingen of kunnen we vrouwen helpen die kampen met vruchtbaarheidsproblemen. We dromen zelfs van een boek met concrete tips om je gezondheid op een eenvoudige manier te verbeteren.
  • Dankbaarheid, steun en aanmoedigingen! Wij zijn er voor jou tijdens het onderzoek en je kan altijd bij ons terecht bij vragen of twijfels.