Samen met Soapbox Science naar de straten van Brussel

Ooit al eens op een ijzeren doos gestaan, midden op de straat en voorbijgaande mensen vertelt over je wetenschappelijk onderzoek? Wel, ik ben alvast een ervaring rijker dankzij Soapbox Science.

Wat is het doel van Soapbox Science? Het promoten van vrouwen en niet-binaire wetenschappers en de wetenschap die ze doen op een unieke manier. Ze volgen het formaat van de Speaker’s Corner in Londen Hyde Park dat historisch een plaats voor publiek debat is. Hoe gaat het in z’n werk? Je staat gewoon voor een uurtje op een soapbox en praat over je wetenschappelijk onderzoek met passerende mensen. Het is echt heel leuk hoe er ineens een diverse menigte ontstaat en je allerlei unieke vragen en ideeën krijgt. Ik had het over vaginale gezondheid, het microbioom en natuurlijk ons citizen science project Isala. Het was ook de eerste keer ooit dat ik tijdens mijn talk steeds van taal veranderde van Engels, naar Nederlands, naar Arabisch, en weer terug.

Nog eens dikke shoutout naar alle organisatoren van Soapbox Science Brussels en de geweldige wetenschappers van alle universiteiten in België die deelnamen. Kijk maar uit want er is epic onderzoek gaande in ons land 😊